Hoppa till sidans innehåll

Järfälla XCO 22 aug, racerapport från Casper (H-jun)

22 AUG 2021 23:32
Casper kämpade väl på den tuffa banan vilket resulterade i en 4:e plats. Nedan en racerapport från Casper och hans tankar kring banan som nästa år är SM bana.
  • Uppdaterad: 22 AUG 2021 23:32

Denna helgen var det Järfälla XCO som stod på schemat. Det är i just Järfälla som SM nästa år går av stapeln och visst var det lite nyfikenhet om hur banan skulle vara och om det verkligen var en SM värdig bana. I min åsikt var den kanske inte riktigt det. Iallafall inte i år. Banan hade inget riktigt flow i den, det var stök och stök och lite mer stök med nån backe som dök upp lite då och då. Det var ingen bana som matchade CK masters sm bana som var iår med många omkörningsställen och välbalanserad bana. Det var min tanke om banan iallafall.

Sååå jag hade ingen riktig känsla inför racet, det var mest blankt. Försökte ställa in mig på att ha en bra känsla, skita i resultatet egentligen och bara tugga på. Starten gick och jag var först de första hundra metrarna men släppte förbi vinnaren av racet innan den första stigningen och låg i rätt behaglig fart 2:a och tillslut 3:a i den första singeltracken som jag inte var så stort fan av. Hängde med någorlunda och varvade som 4 efter att polaren Alvin fått strul med växlarna och hade inte den bästa känslan hittills i racet.

Tuggade på och låg tillsammans med falukillen Rasmus i ett varv ungefär tills jag fick släppa, lite i brist på kraft men mest brist på motivation pga banan som jag inte gillade alls. Varven gick och jag insåg att vi skulle köra på tok för länge. Lite lätt irriterad på det mesta försökte jag bara ta mig i mål som 4 för det var helt enkelt knappt roligt. Hade en betryggande lucka bakåt på runt 1min å 40-50 sek nånstans så var inte stressad på något vis. Vi som juniorer ska ha en tävlingstid på ca 1h-1h 15 min och när jag skulle ut på sista varvet hade jag redan tid på 1h å 12 min ungefär. Tog mig imål trött lite irriterad och glad att det var över. Sitter nu i husbilen påväg hem med trötta ben gladare miner och tillslut ganska nöjd med dagen trots det långa racet och huvud som inte riktigt klarade av att köra ensam på dendär banan i en timme.

Tävlingsledigt i helgen men därefter Huskvarna mtb tour! Men nu först, division 7 fotboll i Gustafs imorgon mot Vulcanus! ¡Vamos!

//Casper

Skribent: Lars Blomqvist
E-post: Adressen Gömd

 Antidop_Banner_VK 

 

Våra sponsorer


Dalakraft

Beans in Cup


 Gesundaberget


 

 


Viamotor

 

Lidingöloppet


Cramo

 

Siljans Chark

 

 ICA Supermarket Säter

 

Fjällturen


J. Forsberg

  

AB Karl Hedin


Elektrikern

 

Lidéns Möbler


Malmlings Bil

 

  

 

Sätergrillen

 

Handelsbanken 

 

Säters kommun

 

Autoexperten

 

 Cykel o Motor

 

 gdoljor 

 

hessling outlines

  

Midroc

 

 Runes Ur

 

AB Veterinärservice

 

   Hedemora Energi

 

Expose


Svensk Fastighetsförmedling
 

 

scott_logga

Stihl

Säters Snickerifabrik

Postadress:
CK Natén Säter - Cykel
Linda Widén, Snickargatan 26
78331 Säter

Kontakt:
Tel: 0700204085
E-post: This is a mailto link

Se all info