Hoppa till sidans innehåll

Casper 3:a i Danmark! Racerapport

16 AUG 2021 22:11
Casper Casserstedt följde upp sina fina prestationer på SM med en 3:e plats i Danmark helgen efter. Stort Grattis och lycka till på kommande tävlingar, härnäst Järfälla XCO. Nedan en racerapport från Casper.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2021 22:11

Shimano MTB Liga. Danmark 2021-08-15. UCI-C2, Junior

Känslan inför racet var rätt grym, vädret var okej, benen kändes bra och skoj bana där 5 tuffa varv skulle avverkas. Blev inropad som tvärsist men startloopen var perfekt för omkörning tidigt i racet. Fick en rätt bra start och redan uppför första långa backen låg jag runt 5-6 plats. Kände in nivån på alla cyklister och kände att ingen var egentligen mycket bättre och det kändes riktigt bra. När loppet har satt sig lite ligger jag och en annan dansk i topp som 1 och 2 ända till varv 3 då en till stark dansk kör upp sig och lägger sig med oss. Den trion som bildats kommer att hålla sig i stort sätt hela loppet med en ganska rejäl lång lucka till 4:e man. Racet var aldrig långtråkigt mycket på grund av den roliga banan men även för att det var ett ständigt omkörande av elitcyklisterna som hamnat längre ner.

På sista varvet har jag rätt okej med krafter men visst har de 4 km långa varven med 150 höjdmeter gjort sin skada. Vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig av danskarna på sista varvet så jag bestämmer mig för att avvakta och bara hänga med. Bestämde en backe jag skulle ta i lite extra i om inget förändrades men avvaktade. I mitten på varvet ligger jag 3:a och dansken som ligger först rycker, inte jättebra ryck men det räcker och dansken nr 2 hänger inte på. Liten lucka till första man och jag är fortfarande 3:a. Backen som jag planerat att köra hårt i kommer och jag går om och kör nästan ikapp 1:sta platsen med lucka till 3:an. Håller ett avstånd på ca 10 sek till 1:an när jag i varvets absolut sista knix uppför kör av kedjan. Ganska konstigt tänkte jag då jag inte hade så värst mycket tryck på den men men, det är väl en del av rejset. Springandes mot mål slutar jag ändå på en tredje plats, lite sur, lite glad. Gott snack med danskarna efteråt gjorde humöret lite bättre. Nu i efterhand känns det rätt gött med en tredjeplats men det hade även kunnat vara en andra placering vilket inte hade setat fel.

Formen bra, känslan bra och nästa race kommer redan nästa helg. Lite cykelträning, fotboll och innebandy ska avverkas i veckan för att toppa!

Skribent: Lars Blomqvist
E-post: Adressen Gömd

 Antidop_Banner_VK 

 

Våra sponsorer


Dalakraft

Beans in Cup


 Gesundaberget


 

 


Viamotor

 

Lidingöloppet


Cramo

 

Siljans Chark

 

 ICA Supermarket Säter

 

Fjällturen


J. Forsberg

  

AB Karl Hedin


Elektrikern

 

Lidéns Möbler


Malmlings Bil

 

  

 

Sätergrillen

 

Handelsbanken 

 

Säters kommun

 

Autoexperten

 

 Cykel o Motor

 

 gdoljor 

 

hessling outlines

  

Midroc

 

 Runes Ur

 

AB Veterinärservice

 

   Hedemora Energi

 

Expose


Svensk Fastighetsförmedling
 

 

scott_logga

Stihl

Säters Snickerifabrik

Postadress:
CK Natén Säter - Cykel
Linda Widén, Snickargatan 26
78331 Säter

Kontakt:
Tel: 0700204085
E-post: This is a mailto link

Se all info