Hoppa till sidans innehåll

Racerapport Casper Casserstedt - Huskvarna MTB Tour 2021

07 SEP 2021 22:45
Casper genomförde 3-dagarstävlingen med bravur, total 4:a i H-jun! Casper stod för flera superfina insatser, inte minst när han hade 4:e bästa tid alla kategorier (inkl. Elit) på fredagens backprolog. Nedan Caspers racerapport.
  • Uppdaterad: 07 SEP 2021 22:45

Huskvarna MTB tour gick av stapeln i helgen . Den inleddes med en backprolog under den soliga fredagseftermiddagen i de perfekta  18 graderna, inte för varmt, inte för kallt. Efter en väldigt lugn dag sitter förberedelserna i stort sätt där dem ska. Jag hinner värma upp bra i tid utan nervositet och bara ren självförtroendet. Eller, det var det jag försökte inbilla migsjälv iallafall, "fake it till you make it". Banan körd och hyfsat koll på den, benen känns bra och ingen nervositet på det. Blir ett bra race. Med Icon av Jaden Smith i lurarna kliver jag av rullen någon enstaka minut innan starten och gör mig redo för 3 minuter lidande. Får en bra start och bra rull i benen första biten, men sen började det gå segt. Man hade ingen att mäta sig med så svårt med fartuppskattningen. Uppför den långa backen och efter en del hejarop ligger jag där efter mållinjen efter den tröttaste spurten jag någonsin gjort. Näst intill döende efter racet hör jag någonstans ifrån att jag har andra bästa tid av oss juniorer och jag får en sån go känsla. Resultatet står sig hela vägen till slutet och min andra plats, bästa svensk och 4:e bästa tid av alla på backprologen var ett faktum, fan va kul!

Med köttfärssås i magen sen gårdagen sitter jag vid matbordet hos familjen Sandin och käkar en redig portion med gröt å nån smörgås. Åker med syrran i hennes bil och lyssnar bara massa låtar som boostar självförtroendet, go känsla! Landar en stund i husbilen innan det är dags att byta om till tävlingskläderna. Uppvärmingen gick som den brukar utan konstigheter, kör på rullen i 30-40 minuter kanske med en del pulshöjande små intervaller för att väcka kroppen på riktigt innan start. Starten går och jag får en hyfsad start, ligger runt plats 6 och sitter bekvämt där ändå tills halva startloopen gått. Jag blir stängd och kommer inte ut för att köra förbi, ner på plats 16. Efter lite stopp här och där börjar jag kunna köra om sakta men säkert. Jag vet att alla 16 som är framför mig är på sin dag väldigt bra och jag börjar tvivla på om jag är bra nog att komma nå högre än 15:e plats. Varven går och jag klättrar och klättrar i placeringarna och det känns riktigt bra. Hör från pappa att jag tar in hela tiden och är inte långt ifrån pallplats och 4:e platsen. Jobbar på hela tiden och på näst sista varvet tar jag in 15 sekunder på Jacke söderqvist uppför den avgörande, långa, branta backen. Kör om och får lucka direkt. Gasar på rejält så att jag inte tappar 4:e platsen då det var ca 1 minut upp till tredjeplatsen. Men jag kör på med lite små krampkänningar i framsida lår och försöker bibehålla tempot hela vägen in. Känns bra hela vägen till mål och jag hade ca 40 sekunder till Jakob i mål och lika långt upp till trean. Från 16:de man till 4:a är jag väldigt nöjd över och speciellt när det var en del norrmän på startlinjen. Rätt mosig i benen trampar jag ut med Hugo Sandin och listar ut att jag fick ihop prispengar värda 3 kebabpizzor! Fint!

Dagen efter var det dags för XCC eller shorttrack på Huskvarnaberget. Tävlingen skulle vara i den längsta laget men det skulle nog funka ändå. Min raceplan var bara att bibehålla min fjärdeplats i totalen genom att hänga med de andra så långt det går. Jag visste att jag hade 40 sekunder till Jakob och 1 minut ner till norrmannen Sondre och om jag kunde hålla luckorna på de avståndet hade jag lyckats. Det skulle bli svårt att ta mig upp på pallen i totalen då det var över en minut upp dit och på shorttrack brukar det vara relativt små luckor mellan åkarna. Får en bra start och känner att jag är med i matchen. Tempot är högt och jag blir lite nedtryckt i startfältet efter ett halvt varv efter lite tjuv å rackarspel mellan oss. Ligger på en 10ende plats ganska stabilt men känner att jag måste fram utifall någon skulle attackera. Jag ligger med i tätklungan på ca 10 pers hela vägen till sista varvet. Det var ingen hemlighet att norrbaggarna hade snackat ihop sig innan och stängde oss svenskar ganska duktigt hela tiden. Behövde vara längre fram för att kunna vara med på den attacken som skulle komma på sista varvet men blir stängd i sista varvningen så hamnar inte så långt fram som önskat. Ser längre upp att norrmännen har ryckt hårt och fått en liten lucka och då börjar jag trycka allt jag kunde. Kör om tre stycken uppför backen och tar upp jakten på norskarna med polarn Hugo Sandin å kör alldeles för snabbt för mitt eget bästa. Nedför en klurig backe  är jag väldigt nära på att krascha och punka men håller mig på hjulen. Ligger med Hugo in på det stökiga partiet och kämpar för att hänga på. Hinner återhämta mig en gnutta inför den sista uppförsbacken då Hugo köttar så inåt helvete. Men lyckas hänga med. Senare uppför den lilla slakmotan som kommer efter kör jag om Hugo och tar upp jakten på norrmännen själv. Matar på och försöker ta ikapp men så trött som jag är blev det tufft.
Kom ikapp efter nästan hela varvet runt Älgajölen och hann nog ligga med i runt 10 sekunder innan de både norrbaggarna gav sig av inför spurten. Jag försökte hänga med men hade bränt alla krafter jag hade för att komma ikapp. Slutade P3 och tävlingsplanen hade slutförs över förväntan. Som bästa svensk och tredjeplats på shorttracken är jag otroligt nöjd och trött.

Skribent: Lars Blomqvist
E-post: Adressen Gömd

 Antidop_Banner_VK 

 

Våra sponsorer


Dalakraft

Beans in Cup


 Gesundaberget


 

 


Viamotor

 

Lidingöloppet


Cramo

 

Siljans Chark

 

 ICA Supermarket Säter

 

Fjällturen


J. Forsberg

  

AB Karl Hedin


Elektrikern

 

Lidéns Möbler


Malmlings Bil

 

  

 

Sätergrillen

 

Handelsbanken 

 

Säters kommun

 

Autoexperten

 

 Cykel o Motor

 

 gdoljor 

 

hessling outlines

  

Midroc

 

 Runes Ur

 

AB Veterinärservice

 

   Hedemora Energi

 

Expose


Svensk Fastighetsförmedling
 

 

scott_logga

Stihl

Säters Snickerifabrik

Postadress:
CK Natén Säter - Cykel
Linda Widén, Snickargatan 26
78331 Säter

Kontakt:
Tel: 0700204085
E-post: This is a mailto link

Se all info