Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Racerapport Casper Cassersted EM i Portugal

30 JUL 2022 00:30
Casper gjorde en fantastisk insats i Falun på världscupen där han blev 3:a och kvalificerade sig därmed till EM i Portugal.
  • Skapad: 30 JUL 2022 00:30

I samma gren som i Falun, XCE (Sprint med eliminering) levde Casper upp till förväntningarna och tog en storartad 6:e plats i sin mästerskapsdebut! Nedan en racerapport från Casper.

Att ens få åka till Portugal och EM var en upplevelse i sig, men att också försöka prestera var en större upplevelse. Efter några dagar i värmen skulle även jag ställa mig på startlinjen mot Europas främsta sprintåkare. En tävlingsform jag lyckades pricka otroligt rätt på världscupen på en fredagskväll på lugnet. Att jag hade spetsen, det visste jag. Om jag skulle kunna få ut det i Portugal var mindre säkert. Banan var kurvig, dammig, grusig och rätt kul med en klurig Stenkista i slutet av banan. Startade genom att kvala som 7:e man vilken varken var bra eller dåligt i mina ögon. Jag hade inte satt kvalet perfekt med dåliga kurvor och annat som gick emot mig vilket var en konsekvens av att jag inte tränat på banan i full fart någon gång. Vidare till kvartsfinal där jag skulle ställas mot ludvikasonen Anton Olstam och en portugis som skulle sluta som silvermedaljör i det hela. Efter mycket en och annan hockeytackling av portugisen gick jag vidare som 2:a i heatet. Semifinal stod det bara snabba med. Jag vet att jag har en vass start, problemet är att alla andra där har minst lika bra start som mig. Tror jag kom iväg som sista man i starten efter en rätt okej start. Plockar en kille lite senare men tappar sedan även honom. De två första gubbarna hade jag ingen chans att följa, ingen chans alls. Vidare till B-final där jag lyckas placera mig 2 i heatet eller 6:a i EM efter en riktigt tung dag. Inte riktigt det klippet jag hade i Falun men godkänt! Blev förvånad i hur mycket européerna använder kroppen och verkligen satsar in i kroppen på en men utöver det tror jag inte att jag kunnat göra det bättre för dagen, godkänt helt klart!

Skribent: Lars Blomqvist
E-post: Adressen Gömd

 Antidop_Banner_VK 

 

Våra sponsorer


Dalakraft

Beans in Cup


 Gesundaberget


 

 


Viamotor

 

Lidingöloppet


Cramo

 

Siljans Chark

 

 ICA Supermarket Säter

 

Fjällturen


J. Forsberg

  

AB Karl Hedin


Elektrikern

 

Lidéns Möbler


Malmlings Bil

 

  

 

Sätergrillen

 

Handelsbanken 

 

Säters kommun

 

Autoexperten

 

 Cykel o Motor

 

 gdoljor 

 

hessling outlines

  

Midroc

 

 Runes Ur

 

AB Veterinärservice

 

   Hedemora Energi

 

Expose


Svensk Fastighetsförmedling
 

 

scott_logga

Stihl

Säters Snickerifabrik

Postadress:
CK Natén Säter - Cykel
Linda Widén, Snickargatan 26
78331 Säter

Kontakt:
Tel: 0700204085
E-post: This is a mailto link

Se all info