Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
LAG SPRINT

UNGDOMS EM 2013

18 AUG 2013 09:55
SELMA TOPPADE FORMEN TILL UNGDOMS EM OCH SLOG TILL MED EN SAMMANLAGD 17 PLATS AV 59 TJEJER. VECKAN I ÖSTERIKE OCH UEM BLEV I DET HELA EN AV ÅRETS STÖRSTA FRAMGÅNGAR. SELMA ÖVERSASKADE SIG SJÄLV OCH ALLA OSS ÖVRIGA I TEAMET MED ATT RADA UPP TOPPLACERINGAR.
REDAN I DEN INLEDANDE LAGSPRINTEN VISADE SVENSKA LAGEN EN BRA FORM. DET BLEV TÄTT OCH VAR 29 LAG PÅ 6 SEKUNDER. SELMAS LAG GICK IN PÅ EN 24 PLATS. OCH DET ANDRA LAGET PÅ EN 5 PLATS.
  • Skapad: 18 AUG 2013 09:55

Dag 2 var det staffet dags och Selma gjorde även där en grym avslutnings sträcka och hon kunde köra in laget på en mycket bra 14 plats av 59 lag.

Dag 3 var det så dags med XC Combinde där man på morgonen kör tecknik tävling där man skaffar sig bonus sekunder (försprång vid jakt start). Där lyckades ingen av de svenska specielt bra utan Selmas startplats blev 40 3minuter efter den ledande tjejen. På det effterföljande xc loppet med 550 höjdmeter på 3 varv i spöregn visade selma sedan en grym satsning. Det var mycket svårkörda förhållanden där de flesta hadde en jobbig dag i de mycket hala utförs löporna. Selma körde starkt och kom in på en slutlig 19 plats.

Dag 4 XC-L ett långt varv på ca 15km med 660 höjdmeter i 30 gradig värme blev en tuff dag efter stigningen låg selma på 26 plats, så det såg inte lika bra ut men när vi började få förvarningar så kom Selma susande in på 16 plats hon hadde kört in 2 minuter i nerförsbackarna på segraren vilket ska vara nästan omöjligt. så det blev en till bra dag.

Dag 5 xe

3 varv på en 4 km bana ca 150 höjdmeter per varv. Selma råkade ut för en startvurpa och kom ut bland de sista. Jagade stenhårt men krafterna räkte inte ända fram så hon slutade loppet trots detta på en bra 27 plats.

 

När veckans tävlingar är slut koras en EM mästare och Mästarinna.

I den sammanlagt resultatlistan  blev Selma 17 tjej, Tätt följd av Ida Jansson Eskilstuna på en 18 plats

Skribent: Lars Svarf

 Antidop_Banner_VK 

 

Våra sponsorer


Dalakraft

Beans in Cup


 Gesundaberget


 

 


Viamotor

 

Lidingöloppet


Cramo

 

Siljans Chark

 

 ICA Supermarket Säter

 

Fjällturen


J. Forsberg

  

AB Karl Hedin


Elektrikern

 

Lidéns Möbler


Malmlings Bil

 

  

 

Sätergrillen

 

Handelsbanken 

 

Säters kommun

 

Autoexperten

 

 Cykel o Motor

 

 gdoljor 

 

hessling outlines

  

Midroc

 

 Runes Ur

 

AB Veterinärservice

 

   Hedemora Energi

 

Expose


Svensk Fastighetsförmedling
 

 

scott_logga

Stihl

Säters Snickerifabrik

Postadress:
CK Natén Säter - Cykel
Linda Widén, Snickargatan 26
78331 Säter

Kontakt:
Tel: 0700204085
E-post: This is a mailto link

Se all info